Ring med Nintendo DS

Det har tidligere gått spekulasjoner i hvorfor Nintendos nyeste bærbare spillkonsoll har hatt uttak for mikrofon og headsett. Nå er det altså klart at dette er for å gjøre den bærbare underholdningsmaskinen om til en fullverdig Voice-Over-IP-telefon (VoIP).

VoIP betyr rett og slett at man kan ringe over internett, noe som er mye rimeligere enn å bruke telenettet. Nintendo DS har innebygget støtte for trådløst 802.11b-nettverk, som har høy nok hastighet til å overføre tale i høy kvalitet, noe som sammen med høyttaleren og mikrofonen altså muliggjør VoIP.

802.11b har en rekkevidde på rundt hundre meter, slik at man altså kan gjennomføre samtaler over internett så lenge man befinner seg innenfor denne rekkevidden i nettverk som er konfigurert for VoIP.

Høyttaleren er ikke bare laget for at eiere av Nintendo DS skal kunne ringe billig. Mange av spillene vil ha støtte for talegjenkjenning, slik at man kan bruke talekommandoer for å komme inn i menyer og lignende. Man vil også kunne kommunisere med andre spillere når man spiller over nettet.

Det er ikke mange andre bærbare spillkonsoller på markedet som kan matche mulighetene til Nintendo DS. Den eneste rèelle konkurrenten er Playstation Portable, som forøvrig ikke kan tilby IP-telefoni. Nintendo skal etter planen slippe DS en gang før jul i år.

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen