Ring for barbering

Mobilteknologi kan brukes til så mangt, og gjøre hverdagen lettere for både folk og fe. Nå kan også sauer og sauebønder få en enklere hverdag.

Ved universitetet i Sør-Australia har forskere nemlig funnet ut hvordan mobilteknologi kan befri sauebonder fra oppgaven å barbere sauene.

Ved å gi sauene et implantat med bioaktive stoffer under huden, skal sauene kunne miste ulla helt på egen hånd. Implantatet inneholder mobil teknologi, slik at bonden kan kommunisere med de bioaktive stoffene. Når det ellers ville vært tid tid for saueklipping, behøver bonden bare ringe et spesielt nummer for å aktivere implantatene. Deretter vil det bioaktive stoffet aktiveres, og bryte ned sauens ull på egen hånd.

I følge ABC skal vil det ta omtrent en ukes tid før sauen har mistet all ulla på kroppen. Om forskernes resultater blir satt ut i livet, gjenstår å se. Hvis trådløs barbering av sauer blir en realitet, vil det spare sauebøndene for mye tid. I tillegg slipper sauer som rømmer, som den berømte Shrek (bildet), å drasse på seks nye år med ull hvis den skulle dra på flere eventyr.

(Kilde: BBC, ABC)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen