RIAA skifter taktikk

RIAA har lenge vært kjent for å slå hardt ned på fildelere. I USA benytter de seg av firmaer som besøker fildelingsnettverk og laster ned ulovlige filer fra tilfeldige brukere.

Det blir tatt skjermbilder av hva som deles på nettet, og IP-adressene noteres ned. Så blir nettleverandøren kontaktet, og man får utlevert personlig informasjon om hvem som eier oppkoblingen. Så går RIAA til søksmål, eller gir mulighet til å inngå forlik. Forlikene koster minimum $3000, eller rundt 18500 kr.

Nå lanserer RIAA et sett med advarselsbrev, som de sender om universitetsstudenter blir tatt i ulovlig fildeling. Dette brevet gir studenten mulighet til å inngå et forlik før et søksmål blir tatt ut; noe som kan spare dem for mye penger.

Det er ikke kjent hvor mye disse rabatterte forlikene koster, men sannsynligvis er det under de $3000 man må betale etter et rettslig forlik.

RIAA har allerede sendt ut slike brev til 400 studenter. Brevene sendes til universitetet de studerer på, og universitetet kan dermed ta de tiltak de ønsker mot studenten.

(Kilde: Slyck)

Kommentarer (33)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen