Rekorden er offisiell

Mozilla gjorde det tidligere i år klart at de ville forsøke å sette ny verdensrekord i antall nedlastninger på en dag da de lanserte sin nye nettleser Firefox 3. Det var klart allerede fra start at rekorden ville falle i hendene til teamet fra Mozilla, det var nemlig ingen som hadde denne rekorden fra før av. Det hadde derfor holdt med kun en nedlastning for å komme i den famøse boka. Rekorden ble likevel satt med langt mer enn en nedlastning.

Åtte millioner nedlastninger
Mozilla melder i dag at rekorden nå offisielt er satt. Hele åtte millioner nedlastninger endte Mozilla på, noe som betyr at neste utfordrer til rekorden må jobbe hardt for å trenge ut nykommeren i Guiness Rekordbok.


Mozilla gikk hardt ut med sitt forsøk på å gjøre Guiness Rekordbok litt tykkere.

- Takk for støtten fra det alltids fantastiske miljøet rundt Mozilla. Vi har nå rekorden for mest nedlastede program over 24 timer. 8.002.530 lastet ned Firefox 3 fra 17. juni klokken 18:16 UCT (Universal Coordinated Time) til 18. juni klokken 18:16 UCT, og kan nå fryde seg med et sikrere smartere og bedre nett, skriver Mozilla på sine sider.

Hvem blir utfordreren?
Med tanke på at Mozilla ble lansert først i 2004 så er det slett ikke dårlig at nettleseren har rukket å bli såpass populær. Likevel finnes det utvilsomt programmer der ute som nok kan makte å presse Firefox 3 av tronen, og ut av den berømte rekordboka. Hvem som vil forsøke å utfordre Mozilla på dette blir spennende å se.

Offisielt har så langt over 28 millioner mennesker lastet ned den nye nettleseren. Ifølge Mozilla selv er over 170.000 av disse norske brukere.

Forsiden akkurat nå

Til toppen