Reklamefinansiert navigasjonspakke

I følge det svenske nettstedet mobil.se, skal navigasjonsløsningen kunne brukes både med og uten GPS, og fungerer på alle mobiltelefoner med Java og minne nok til applikasjonen (64 MB). Det betyr at den kan brukes på telefoner som Nokia 6600, Siemens SX1 og Sony Ericsson P900. I tillegg kan den kjøres på lommedatamaskiner eller telefoner med Palm- eller Microsoft OS.

Med eller uten GPS
Har du en GPS kan du bruke programmet som et ordinært navigasjonssystem. Mangler du GPS kan du få ruteangivelse ved først å oppgi gaten du befinner deg i.

Årsaken til at programmet kan deles ut gratis er at det finansieres av bedrifter og andre som vil betale for å få sin logo i form av et ikon plassert på kartet. I tillegg skal kartene inneholde informasjon om severdigheter osv.

GPRS-versjon
I 2005 regner Emappz å ha en versjon som kan brukes på smarttelefoner via GPRS. Da legges kartene på en server, og du er ikke lenger avhengig av å ha 64 MB ledig minne på telefonen.

Programmet slippes i juli, men har da bare kart over svært begrensede deler av Sverige. I løpet av høsten vil imidlertid kartverket utvides til å dekke nær 100 prosent av vegnettet i Sverige.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen