Redd en gorilla

Bevisstheten rundt mobilbruk og miljøvern øker stadig over hele kloden, og nå har dyrehagen Washington Zoo funnet en måte å hjelpe naturen på med gamle mobiltelefoner.

I følge nettstedet Wtop, oppfordrer Washington Zoo nå alle som ønsker å vise sin støtte til de utrydningstruede gorillaene i Kongo, til å levere inn sine gamle mobiltelefoner til dyrehagen.

Etter at mobiltelefonen din har ankommet dyrehagen vil den bli demontert, og delene resirkulert. Mobiltelefoner inneholder mineralet coltan, som deler av Kongos gruveindustri hviler på. Når gruver opprettes eller utvides, ødelegges all skogen i nærområdet, slik at gorillaene blir et lett bytte for jegere.

Ved å resirkulere mobiltelefoner håper Washington Zoo å minske behovet for coltan, slik at gruvedriften i Kongo vil reduseres, og gull og grønne skoger vil gjenoppstå for gorillaene.

De mottatte mobiltelefonene som fortsatt kan brukes, selges til ECO-Cell, et Kentucky-basert selskap som pusser opp mobiltelefoner til bruk i utviklingsland. For hver brukbare mobiltelefon får Washington Zoo $15, eller en drøy hundrelapp.

Alle som ønsker å donere sine gamle mobiltelefoner bes om å levere de på dyrehagens besøkssenter. Men det er antakelig ingen ting i veien for at du kan sende din gamle mobiltelefon i posten heller - for en god sak.

(Kilde: Wtop, Textually)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen