Realtoner størst

Inpoc er Norges ledende leverandør av mobile tjenester og underholdning, og står for over 50 prosent av ringetonesalget i Norge. I løpet av året har de blitt fusjonert med svenske Aspiro, men Inpoc vil fortsette som merkenavn.


Tatt av

Musikkansvarlig i Inpoc Norge, Kjetil Hestvedt, sier til mobilen.no at realtones har begynt Ã¥ ta veldig av i det siste. Bare i løpet av de siste tre mÃ¥nedene har realtones blitt svært populært.

En realtone er kort forklart et kort utdrag av originalsangen i MP3-format.

 

Første gangen vi snakket med Inpoc gikk Hestvedt ut fra at polyfoniske ringetoner fremdeles hadde størst markedsandel, men etter å ha sjekket statistikkene grundigere kunne han opplyse at nordmenn foretrekker fullverdige ringetoner.

 

- Realtoner har nå en markedsandel på 40 prosent, mens polytoner ligger rett under med sine 38 prosent. Dette har skjedd i løpet av den siste måneden, sier Hestvedt.

 

Populært

Også i Tyskland er realtoner en suveren vinner med mer enn 50 prosent markedsandel. Det tyske mediefirmaet GfK slår fast at i Tyskland laster hele 53 prosent ned realtoner, mens 41 prosent holder seg til polyfoniske ringetoner.

 

Polyfoniske ringetoner deles i poly- og superpolyfoniske ringetoner og er en flerstemt avspilling av en melodi. Hovedforskjellen fra realtoner er at det ikke er noen vokal, men bare instrumenter.

Hvem vinner mobilkrigen?
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex, 10GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen