Reader fortsatt usikker

Adobe Reader X ble nylig sluppet med forbedret sikkerhet, en sandkasseteknologi ("Protected Mode") som skal blokkere angrep. Ifølge sikkerhetsforsker Chris Greamo, fra selskapet Invincea, skal sandkasseteknologien absolutt være i riktig retning, det vil si selve teknologien er god nok, men han mener problemet ligger i designet og implementeringen.

De nye sikkerhetstiltakene i Adobe Reader X beskytter mot sårbarheter i blant annet visningsdelen og Javascript-motoren, og skal kunne blokkere installasjon av skadelig programvare.

Forskeren mener "Protected Mode" har en rekke svakheter, blant annet vil den ikke blokkere skrivetilgang av uvedkommende til filsystemet eller registeret, og funksjonen vil ikke begrense tilgangen via nettverk eller skrivetilgang til utklippstavlen. Forskeren mener disse begrensningene gjør at en angriper vil kunne manipulere data fra filsystemet/registeret, angripe andre maskiner i et nettverk, og at Reader-programmet vil kunne brukes som et mellomledd for videre angrep.

(Kilde: Zdnet, Chris Greamo)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen