Radeon X700 for bærbare

I kjølvannet av Intels lansering av den oppgraderte Centrino-plattformen ("Sonoma"), lanserer ATI en versjon av Radeon X700 for bærbare maskiner.

Ifølge ATI skal Mobility Radeon X700 være spesielt rettet mot tynne og lette bærbare maskiner. En naturlig konkurrent kan i så måte bli nylig lanserte GeForce Go 6200, selv om Mobility Radeon X700 nok tilbyr en del bedre 3D-ytelse.

Mobility Radeon X700 er utstyrt med åtte pixel pipelines og produseres med 0,11 mikrometer teknologi. På minnefronten støttes 128-bit dobbelkanal GDDR3-minne, og løsningen benytter seg av PCIe x16-bussen.

Som for Radeon X700 i frittstående form, støtter også Mobility-versjonen DirectX 9.0b i hardware (PS/VS 2.0). Det er foreløpig ukjent hvilke frekvenser løsningen opererer på for kjerne og minne.

Av funksjonalitet kan vi nevne Powerplay 5.0, som skal sørge for lavere effektforbruk og bedre batterilevetid. LRTC og LCD-EE er andre inkluderte teknologier, som ifølge ATI forbedrer bildekvaliteten på LCD-skjermer.

En rekke produsenter vil ta i bruk Mobility Radeon X700 i sine maskiner, inkludert blant andre ASUS, ECS, Fujitsu-Siemens, Medion og Sony.

(kilde: ATI)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen