Racertasting fra LG

Den Canadiske operatøren Telus er først i verden med å tilby en telefon med FasTap. Telefonen er en LG 6190, og bortsett fra tastaturet er det snakk om en ordinær klapptelefon med VGA-kamera og blitz, støtte for nedlastbare ringetoner, MMS og WAP.

Dobbelt opp
FastTap er en ny løsning som kombinerer et standard nummertastatur med et komplett bokstavtastatur, dog ikke i QWERTY-format. Alfa- og numerisk i stedet for alfanumerisk, med andre ord.

Systemet er utviklet av Digit Wireless og de har hatt et samarbeid med LG gående siden mars i år.

LG og Digit Wireless er hellig overbeviste om at dette vil dramatisk forenkle og øke hastigheten på SMS-skriving, inntasting av navn og nummer i telefonboka og skriving av epost.

Det foreligger ingen ordentlige tester av systemet, men tidlige versjoner har blitt karakterisert som svært effektive å skrive på - så fort man venner seg til at tastene står alfabetisk og ikke oppstilt som på et vanlig tastatur.

Tastatureksperimenter
Andre produsenter har også eksperimentert med alternative tastatur-løsninger, ofte til heller lunken mottakelse i markedet. Siemens SX1 skulle for eksempel gjøre trykkingen enklere, noe langt i fra alle brukere var enige i.

FasTap skiller seg ut ved å legge til en mengde knapper, og det vil bli interessant å se hvordan dette slår an. Motorola MPx, for øvrig en telefon i en helt annen klasse hva teknologi angår, har en variant av kombinert mobiletastatur og komplett tastatur, men der er QWERTY-tastaturet tilgjengelig i landskapsmodus, og mobiltastene når telefonen åpens ordinært.

Du kan lese mer om FasTap og 6190, og også se en videodemonstrasjon av systemet, på hjemmesidene til Digit Wireless.

 

Hvem vinner mobilkrigen?
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.