Politiet nedprioriterer mobiltyveri

Norge er det landet i Norden med færrest politibetjenter per innbygger, noe som blant annet gir utslag for deg som blir frastjålet mobiltelefonen.

Ettersom mobiltelefonen blir mer og mer vanlig, og stadig flere bruker mye penger på mobilkjøp, er dette også ettertraktet vare for tyver. For å unngå skyhøye mobilregninger i tillegg til tapet av en kostbar mobiltelefon er det lurt å sperre mobilen.

 

Det er ikke noe hokus pokus å sperre en stjålet mobiltelefon. Det eneste du må gjøre er å anmelde forholdet til politiet, slik at de kan sende en faks og melde fra til din mobiloperatør.

Har ikke tid
Men nå viser det seg at du allikevel ikke kan være trygg, selv om du har meldt fra til politiet. I store deler av landet har politiet nemlig ikke ressurser til å melde fra til teleoperatøren din.

 

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor bekrefter at de har flere kunder som blir skuffet over politiet.

 

- Enkelte politikamre er veldig flinke til å prioritere dette, andre er ikke fullt så flinke. Vi opplever jevnlig tilsig av kunder som er lei seg for at politiet ikke har prioritert oppgaven, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til NRK.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen