Planlegger "åpen" serverspesifikasjon

Dersom man ønsker å utvikle komponenter for visse servere fra IBM eller Intel, må det inngås en avtale direkte med en av de to selskapene. Det planlegges nå en strategi som gjør at tredjepart enkelt kan utvikle komponenter som eksempelvis nettverkskort eller kontrollenheter. Poenget er å gjøre det enklere å lage tilleggsprodukter til serverne.

Både IBM og Intel ser ut til å favorisere uttrykket "åpen standard" i denne forbindelsen, men det man gjør er vel strengt tatt ikke noe mer enn at man publiserer spesifikasjonen på hvordan systemet er bygget opp og gjør denne tilgjengelig for almennheten.

Selve utviklingen av BladeCenter-teknologien vil tilhøre IBM og Intel, mens det kun er spesifikasjonen på "plug-ins" som legges ut offentlig. Selve kabinettdesignet vil fortsatt være lukket. De fleste vil nok derfor være enig i at dette ikke er en "åpen standard".

Det er imidlertid på det rene at mange bedrifter har et ønske om å utvikle sine egne komponenter for sikkerhet, kommunikasjon eller lagring. I løpet av kort tid har dermed listen over tredjeparts komponenter forhåpentligvis blitt mer omfattende enn det den er i dag.

Et blad-system består av flere tynne low-end servere som settes inn ett stort kabinett der de deler enkelte ressurser. Foreløpig ligger disse systemene noe høyere i pris enn standard rack-montérbare servere, men IDC kalkulerte tidligere i år at blad-servere ville ha omtrent 29 prosent markedsandel i løpet av 2008.

(Kilder: Cnet, IBM)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen