Piper når venner er i nærheten

Den australske operatøren Telstra har nå lansert tjenesten Whereis Everyone, som bruker mobiltelefonen til å finne ut hvor venner og bekjente befinner seg.

Det trengs ikke en GPS-telefon for å bruke tjenesten. Posisjonene blir triangulert ved hjelp av mobilnettet, kombinert med en kartdatabase på internett.

Dette er selvfølgelig ikke like nøyaktig som GPS, men i tettbygde områder med mange basestasjoner vil likevel ikke avvikene være store.

Må registreres for å spores

For å finne bekjente, må disse først godkjenne at du skal kunne se hvor de befinner seg, noe som krever at de har installert tjenesten på telefonen. Dette er først og fremst en forholdsregel for å unngå ufrivillig overvåkning.

Det mest praktiske med Whereis Everyone, er for mange ikke å kunne søke opp hvor venner og kjente befinner seg, men muligheten til å automatisk få beskjed når de er i nærheten. Du kan nemlig stille inn telefonen til å pipe når kontaktene du har lagret er innenfor rekkevidde, og dermed ringe og avtale lunch eller hva det måtte være på nærmeste kafé.

Du kan også be telefonen om å finne det møtestedet som er nærmest for alle, og få veibeskrivelse.

(Kilder: Whereismobile.com, News.com)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen