Påvirker ikke søvnen

Mobiltelefonen får skylden for mye rart, og forskere har til og med spekulert i om mobilprating sent på kvelden er med på å ødelegge nattesøvnen din.

Hvis du er en av de som er bekymret for at mobilbruk skal ødelegge skjønnhetssøvnen, kan du i følge australske forskere slappe helt av.

Swinburne's Brain Sciences Institute i Australia har undersøkt mobiltelefoners påvirkning av søvnmønsteret.

Undersøkelsen gikk ut på at de femti deltakerne fikk hver sin mobiltelefon festet til hodet en halvtime før de skulle legge seg til å sove. Halvparten av telefonene ble så slått på, og simulerte den samme strålemengden som telefoner avgir når du bruker den til en samtale.

Mens forsøkspersonene deretter sov, ble hjernebølger, hjerne, åndedrett og muskelaktivitet overvåket hos hver og en av dem. Forskerne målte også hvor lang tid deltakerne brukte på og sovne, hvor lenge de sov, og om de sov lett eller tungt.

Resultatene viste at det eneste som skjedde var en endring i hjernens elektriske aktivitetsnivå hos deltakerne som hadde hatt en aktivert mobiltelefon inntil hodet.

Rapporten konkluderer med at å bruke mobiltelefon rett før du går til sengs ikke skal ha noen skadelig innvirkning på hjernen din. Resultatene bør komme som en lettelse for foreldre av ungdommer, da dette er den aldersgruppen som benytter mobiltelefonen aller mest.

(Kilde: Cellular-News, Textually)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen