Openoffice.org løsriver seg fra Oracle

Det er selskapet Oracle som har ansvaret for den populære kontorpakken Openoffice.org, det vil si etter at Sun Microsystems tidligere ble kjøpt opp av Oracle.

Nå har en gruppe frivillige utviklere bestemt seg for å løsrive prosjektet fra Oracle, en uavhengig gruppe som kaller seg for The Document Foundation. Gruppen har erklært seg selv for å ha ansvaret for Openoffice.org-samfunnet, som det heter i en pressemelding fra gruppen. De har også lagt ut en betaversjon av en ny kontorpakke, og gitt denne navnet Libreoffice. Både Ubuntu, Red Hat og Novell skal ha planer om å inkludere Libreoffice i sine Linux-distribusjoner.

Hensikten med stuntet skal være å redde prosjektet slik at det skal fortsette å være åpent. Gruppen inviterer andre utviklere til prosjektet. Oracle kan også bli med, dersom selskapet ønsker det. Varemerket Openoffice.org eies fortsatt av Oracle, men The Document Foundation håper at Oracle donerer det til gruppen, og samtidig gir gruppen ansvar for videre utvikling av kontorpakken.

Det er foreløpig ikke kommet noen kommentarer fra Oracle.

(Kilder: Cnet, The Register, The Document Foundation)

Kommentarer (31)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen