OpenOffice.org 2.0 er ute

OpenOffice.org 2.0 har vært i betatesting lenge, og mange hadde forventet at pakken skulle være klar i forrige uke, da prosjektet feiret sin 5-årsdag. På grunn av noen problemer ble slippet utsatt til denne uken.

OpenOffice.org er basert på åpen kildekode, og blir utviklet av entusiaster over hele verden, mye på samme måte som Mozilla Firefox. Prosjektet blir hjulpet fremover av Sun Microsystems, som også selger en kommersiell utgave av pakken under navnet Sun StarOffice.

OpenOffice.org 2.0 benytter filformatet OpenDocument som standard. OpenDocument er et XML-basert filformat som vil gjøre det enkelt for annen programvare å behandle formatet. Microsoft kommer ikke til å støtte filformatet i den kommende versjonen av Office, men flere andre produktivitetspakker har valgt å benytte seg av dette formatet.

Blant andre forbedringer finner vi et databaseprogram kalt OpenOffice.org Base, utvidet PDF-eksporteringsstøtte og støtte for XForms. Programpakken har også fått et oppdatert utseende, som vil gjøre det enklere for brukere av Microsoft Office å ta i bruk pakken.

Om du har lyst til å prøve OpenOffice, kan du laste det ned fra OpenOffice.org.

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen