Olympus sier opp 4000

Årsaken til kuttene er dårlige resultater i avdelingen for ”Imaging”, som innbefatter kameraproduksjonen. ”Resultatene skyldes at Olympus har bommet på markedstrendene, og gjort uheldige valg i produktutviklingen” sier presidenten i Olympus, Tsuyoshi Kikukawa. På toppen av dette kommer hardere konkurranse og dermed lavere marginer enn forventet. Olympus hadde et tap på nesten 700 millioner kroner forrige regnskapsår, men håper gå med overskudd igjen i andre halvdel av inneværende regnskapsår.

Kuttene, som omfatter nesten 30% av de ansatte i Imaging, vil bli gjennomført fram til september, og firmaet håper å spare nesten 180 millioner kroner i år. De aller fleste kuttene vil være lavt lønnede jobber i Kina. Ingen jobber vil bli kuttet i Norge, der Olympus gjør det meget bra, sier Øivind Grefslie, markedssjef i Olympus Norge.

Det er ikke sluppet noen pressemelding om dette enda, men da nyheten nådde markedet, falt aksjekursen med 3%. Det er med andre ord ikke noen voldsom dramatikk i dette, unntatt for de som rammes av oppsigelsene naturligvis.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen