Ola kjøper Norman

Antivirus-selskapet Norman ble etablert i 1984 og er blant de eldste programvareselskapene i Norge. Selskapet som i årevis har levert antivirusløsninger til både privat, bedrift og offentlig-sektor kjøpes nå opp av Ola Holding.

Ola Holding har skaffet seg 67.81% av aksjene i Norman, men vil også by på de resterende aksjene. Aksjene i selskapet var ved oppkjøp omsatt for 26.90 kr, men ifølge en børsmelding fra Norman har de resterende aksjene allerede fått et frivillig kontantbud på 28 kr per aksje.

Ola Holding er et nystiftet selskap eid av FSN Capital III Limited Partnership ("FSN Capital III"). FSN Capital III er et fond på 380 millioner Euro som forvaltes av FSN Capital Partners, med fokus på mellomstore nordiske vekstselskaper med potensial for internasjonal ekspansjon gjennom organisk vekst og oppkjøp.

Selskapets ledelse sier til Dagens IT at de ser svært positivt på oppkjøpet, og frykter ikke nedskjæringer og fokus på kun lønnsomhet.

– Norman er et selskap uten gjeld, som genererer penger og har kontanter på bok. Men en aggressiv vekststrategi krever mye penger – og det er FSN inneforstått med, sier Administrerende direktør i selskapet, Trygve Aasland.

(Kilde: Newsweb.no, Dagensit.no)

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen