Nytt surfebrett på vei

Nokia har lenge laget "surfebrett" ved siden av mobiler. Med disse kan du surfe på internett, vise videoer eller spille på, men de har ikke plass til SIM-kort og er derfor rene underholdningsmaskiner.

Les test av Nokias seneste surfebrett, N810 »

Nytt operativsystem på vei

Nå er det tydelig at Nokia har tenkt å fortsette med å lage slike surfebrett. De har nemlig gitt ut en ny SDK (software developer kit) og API som åpner for nye funksjoner, slik at programvareprodusenter kan lage programmer med nye funksjoner til en ny generasjon surfebrett.

SDK-en er i versjon Maemo 5 Alpha SDK. Maemo er navnet på operativsystemet i surfebrettene som er Linux-baserte, og versjon 5 er altså en ny versjon. Det har tidligere gått rykter om at selskapet har en N900 på vei med denne versjonen. 

Blant annet kan programutviklerne nå lage programmer som utnytter GPS-en i enheten. I tillegg er det på plass et system for å få tak i informasjon om byer. 

Programvareprodusenter skal også kunne lage programvare som får kontroll over vibrasjonen i surfebrettet, i tillegg til programvare som merker hvilken vei enheten ligger i hånda. Det skal også være på plass et nytt system for å håndtere informasjon om tid og tidssoner.

(Kilde: brighthand.org)

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen