Nytt spionprogram lurer antispioner

Det er nå oppdaget et nytt spionprogram som infiserer Internet Explorer og resten av Windows. Dette skjer til tross for at Internet Explorer ikke er i bruk. Det er sikkerhetsorganisasjonen Vitalsecurity.org som melder om dette.

Problemer gjelder kun de som har Java installert på PC-en sin, og kun de som kjører Sun Java Runtime Environment. Det gjelder altså ifølge Vitalsecurity.org, ikke Microsofts versjon av Java, det vil si Microsoft Java Virtual Machine.

For at dette spionprogrammet skal kunne installeres, må brukeren klikke bekreftende i et popupvindu som dukker opp. Hvis brukeren blir lurt til å klikke videre, vil Java-programmet installeres og han/hun bombarderes med reklame via popupvinduer.

Ifølge Vitalsecurity.org, slipper du ikke unna dette selv om du bruker andre nettlesere enn Internet Explorer, for eksempel Opera, Firefox, Mozilla eller Netscape. Heller ikke hvis du bruker program som SpywareBlaster mot spionprogrammer, eller tar andre forholdsregler mot spionprogrammer.

Den foreløpig eneste kjente måten å unngå dette på er altså forsiktighet med popuvinduer. Ikke klikk på hva som helst som dukker opp på skjermen, uten å tenke deg nøye om.

Kilde: theregister.co.uk, vitalsecurity.org

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen