Nye skjermer, bedre batteri

Vi elsker de store, nye fargeskjermene på mobiler som LG Renoir og Iphone, men de koster oss mye i form av batterikapasitet.

Nå jobber både Pixtronix, Qualcomm og andre selskaper med å utvikle teknologier som skal bevare batterilevetiden samtidig som vi bruker mer tid på å se TV og surfe på nettet med mobilene våre, skriver Cnet.

En ny skjerm-prototype fra Pixtronix bruker energieffektive LED-pærer som tegner opp bildet med tusenvis av bitte små klaffer som åpner og lukker seg.

- Vi tilbyr en fjerdedel av strømforbruket i en LCD-skjerm, sier Mark Halfman, nestkommanderende for marketing i selskapet.

Qualcomm jobber med en ny teknologi som drar nytte av naturlig lys. For eksempel kan skjermen reflektere korte, blå bølger av dagslys og kombinere disse i samme prosessen som gjør at blåfuglen gløder i skimrende farger i solen.

- Fordi vi kan dra nytte av eksisterende lys, har vår teknologi svært lavt energiforbruk, så lavt som én milliwatt, sier James Cathey, nestkommanderende for forretningsutviklig hos Qualcomm.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen