Nye sikkerhetsfeil utnyttet

Den første feilen finnes i metoden LoadImage i Windows APIet, og lar en angriper få tilgang til PCen din ved å legge ut et spesielt bilde på en nettside eller i en e-post. Feil nummer to kan gjøre tilsvarende, men krever at du åpner en Windows-hjelpefil.

Siden disse feilene finnes i Windows-biblioteker, er stort sett alle nettlesere og e-post-klienter sårbare. Selskapet la også ut kode som viste hvordan feilene kan utnyttes, og derfor er det veldig sannsynlig at phishere og spyware-spredere kommer til å benytte seg av dette i nærmeste fremtid. Et e-post-virus vil også lett kunne spre seg selv veldig fort ved å benytte denne koden.

Mange eksperter påpeker at denne årstiden er et særdeles dårlig tidspunkt for slike feil, siden det er lite folk som jobber hos Microsoft rett etter jul. Det er derfor sannsynlig at det kan ta en stund før det kommer en fiks til disse sårbarhetene. I mellomtiden er det viktig å holde virusprogrammene dine oppdaterte, siden eventuelle virus som sprer seg på denne måten vil kunne stoppes av et godt antivirus-program.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen