Ny Xeon-prosessor på trappene

Det er straks klart for et nytt flaggskip i Xeon-serien. Dagens 2,8 GHz Xeon ser ut til å bli erstattet med en 3 GHz versjon basert på Gallatin-kjerne. Forskjellen ligger først og fremst i klokkefrekvens og cache. Den nye toppmodellen har nemlig dobbelt så stor cache-størrelse som sin forgjenger - 4 MB. Den nye versjonen bruker også busshastighet på 533 MHz.

Det er verdt å merke seg at denne prosessoren er basert på "Gallatin" og ikke "Nocona", noe som betyr at den ikke vil inneholde 64-bits teknologi. Den første 4-veis Xeon-prosessoren med slike funksjoner ser ut til å bli annonsert først til neste år i form av "Potomac".

Største konkurrent for Xeon i disse dager er utvilsomt AMD Opteron. Xeon vil sannsynligvis få et nytt salgsargument når "Nocona" lanseres med x86-64 instruksjonssett. Spørsmålet er om denne virkelig vil klare å måle seg med AMD64-plattformen og det må uansett være litt flaut for Intel å være nødt til å "herme" etter AMD. "Nocona" vil i første omgang bli skalert for én- og toveis systemer.

Ifølge Cnet kommer Dell og HP til å være tidlig ute med servere basert på den nye prosessoren. Det er foreløpig noe usikkert hva prisen på 3 GHz versjonen vil bli. Trolig vil den ligge i underkant av 4000 amerikanske dollar.

 

(Kilder: Cnet, The Inquirer, Xbit Labs)

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen