Ny testskala

Etter at vi det siste året har testet over 50 forskjellige mobiltelefon-modeller har vi sett at terningkastene har blitt for ujevnt fordelt. Nesten alle telefoner har høstet 4-ere eller 5-ere, mens ingen har fått et terningkast under tre. Dette har vært såpass snevert at det har blitt vanskelig for leseren å skille testresultatene.

Det har liten hensikt å bruke en skala som strekker seg fra 1-6 dersom man i praksis kun bruker en liten brøkdel av den, og vi har derfor bestemt oss for at vi nå skal "strekke" ut resultatene vi har gitt i testene våre til nå slik at man bruker hele skalaen.

Det betyr at de dårligste telefonene vi har testet fra nå av vil få terningkast 1 mens de beste skal høste et terningkast 6. Snittkarakteren vil med dette legge seg mellom terningkast 3 og 4, og alle telefoner som får terningkast 4 og opp vil dermed være "bedre enn gjennomsnittet".

Vi er klar over at denne forandringen har sine ulemper. Noen vil nok for eksempel føle at terningkastene 1-3 er for negativt ladet til at de kan gis til relativt greie telefoner, mens andre igjen føler at den beste telefonen vi har testet ikke nødvendigvis fortjener det beste terningkastet.

Vi mener allikevel at fordelene med å ta i bruk hele skalaen er såpass store at ulemper som disse vil være verdt det i det lange løp.

De nye terningkastene kan bevitnes i vår oversikt over mobiltester.

Kommentarer (22)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen