Ny søker finner skjulte mobiler

Apparatet har fått det velklingende navnet Orion Non-Linear Junction Detector, og produseres av selskapet REI i Tennessee. I følge selskapet skal apparatet kunne oppdage elektroniske komponenter, selv om det dreier seg om elektronisk utstyr som er avslått.

Fengsler
Å skaffe seg en slik dings for å finne igjen mobiltelefonen under setet i bilen eller mellom sofaputene, blir som å skyte spurv med kanoner. Men en del fengsler skal ha tatt apparatet i bruk med godt resultat. Tidligere har slike søk måttet utføres ved tradisjonell leting, eller det har vært brukt instrumenter som kan peile signalet fra mobiltelefonen når den står på.

I flere fengsler er en mobiltelefon det mest verdifulle en innsatt kan være i besittelse av, fordi ringetid kan byttes mot narkotika eller ulike tjenester.

I fengslene der de nye apparatene er tatt i bruk er det funnet ikke bare skjulte mobiltelefoner, men også våpen og narkotika. Apparatet kan ikke søke opp narkotika eller våpen, men slike ting blir ofte gjemt på samme sted som de innsatte gjemmer mobiltelefoner, skriver Cellular-News.

Apparatet kan også spore andre typer skjult elektronikk, som for eksempel avlyttingsutstyr.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen