Ny IT-boble på gang?

Verdien til selskaper som Twitter og Facebook går til himmels, og nå frykter ekspertene at vi er i ferd med å få en ny IT-boble som kan sprekke. Twitter er nå estimert til rundt 10 milliarder dollar, og Facebook skal være et sted mellom 55 og 63 milliarder dollar. Forrige IT-boble startet i 1995, og nådde sitt høydepunkt i år 2000.

Sekai Farai, en forsker innen antropologi, har i løpet av de to siste årene undersøkt IT-selskaper som tjener mye på kort tid, og hun mener en ny boble allerede er i gang. Personer som tidligere satte i gang egne selskaper, fordi de hadde problemer med å skaffe seg jobb andre steder, sier nå nei til andre jobbtilbud fordi det flommer over av penger, sier Farai.

Dette medfører en plutselig velstand for mange som tjener rått på egne ideer, og gründerne er fulle av entusiasme. Dette kan imidlertid ikke vare evig eller vokse uendelig langt inn i himmelen – dette er nødt til å sprekke før eller siden, advarer Farai.

Hver uke dukker det opp nye selskaper som går på bølgen. Zynga skal ha en estimert verdi på 9 milliarder dollar, og Groupin (som tidligere har avvist et 6 milliarder dollar tilbud fra Google), er estimert til 10 milliarder dollar. Det er imidlertid ventet at den virkelig store boblen vil ikke starte før Facebook går på børs, sannsynligvis i 2012.

Det er flere som er enige med Farai, men ikke alle. Sumon Sadhu, fra selskapet Quid som driver med konsulentvirksomhet, mener det er mye penger i omløp, men ingen boble.

(Kilde: Guardian)

Kommentarer (21)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen