Novell: Ingen kan stoppe oss på Linux

Free Software Foundation er i en prosess der man går igjennom Novells rettigheter til å selge kommende versjoner av Linux. Grunnlaget for dette er samarbeidet som Novell har inngått med Microsoft og Linux-miljøet er bekymret for at teknologi skal bli urettmessig patentbeskyttet.

Samarbeidet mellom Novell og Microsoft går på bytte og forståelse av hverandres teknologi samt gjensidig anbefaling av produkter.

Novell gitt sin synspunkt på saken og forteller til sine kunder at ingen kan stoppe de fra å selge Linux-løsninger. En talsmann for Novell har ifølge nettstedet InformationWeek kalt forrige ukes Reuter-rapport for spekulasjoner og insisterte på at dette kun er grunnløse bekymringer.

Hos Reuter ble det sagt at Free Software Foundation vurderer å endre GPL til versjon 3, noe som kan stikke kjepper i hjulene for Novell. Dersom dette skulle skje er det fortsatt ingen umulighet at man selge noen produkter på GPL2 og andre GPL3, men dette er foreløpig et skrekkscenario. 

Novell og FSF er i samtaler rundt det juridiske og begge parter har selvfølgelig interesse i at dette løser seg. Novell har investert enorme summer i Linux og det vil neppe være noen positiv utvikling for operativsystemet å miste en såpass betydelig støttespiller.

(Kilde: InformationWeek)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen