Norsk programmerings-Wiki


Hva er en Wiki?

En Wiki beskriver en enkel database på nett, eller programvaren som lar deg opprette disse databasene. Dette er som oftest en samling med HTML-sider som lenker til hverandre, og inneholder beskrivelser av ulike temaer.

Et viktig prinsipp er at hvem som helst når som helst kan redigere sidene i Wikien - såkalt "åpen redigering". Den mest kjente Wikien er Wikipedia.

Edvard Heiberg Holst og Adrian Evensen, kjent som henholdsvis Lokii og LupusLupus på forumet, jobber med lanseringen av en norsk Wiki om programmering.

Nettstedet har fått navnet CodeWiki, og lanseringen skal nå være rett rundt hjørnet.

I forumtråden om emnet har Holst og Evensen luftet ideer rundt prosjektet. CodeWiki har bare vært oppe et par dager, men allerede finner vi flere artikler på nettstedet.

Noe som er ekstra spennende med dette prosjektet, er at det er delt opp i både en engelsk og en norsk del. Tanken er at alle engelske artikler skal oversettes til norsk og omvendt.

For et så ambisiøst prosjekt trenger man imidlertid selvsagt hjelp. Gutta bak siden har fått med et par norske programmerere og et par fra utlandet, men nettstedets suksess er avhengig av hjelp fra enda flere.

(Kilde: CodeWiki.no)

Kommentarer (36)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen