Nokia vil inn i bilen din

Den finske mobilgiganten har allerede innledet samarbeid med bilstereoprodusenten Alpine. Målet når Nokia nå skal samarbeide med Harman er det samme - nemlig å få tettere integrering mellom mobiltelefon og bilunderholdning.

Harman er kjent for lydfolk og hifi-entusiaster gjennom sitt eget merke - Harman Kardon, men står også bak merker som AKG, Infinity og JBL.

På nyttesiden dreier det seg blant annet om å få stemmeguiding og muligens også kartvisning fra Ovi Maps på bilens skjermer og høyttalere.

I tillegg til navigasjonstjenester skal også nødvendig eller nyttig informasjon kunne vises gjennom systemet. Et eksempel som nevnes er kontinuerlig oppdatert visning av bensinpriser.

Musikk og film fra Nokias tjenesteportal Ovi er også noe man ønsker å gi tilgang på via bilens underholdningssystem.

Tilkoblingen skal skje ved hjelp av enten Bluetooth eller USB-kabel, og Nokia har kalt teknologien Terminal Mode. Nokia uttalte at teknologien var svært nært markedet så sent som i mars i år.

Dermed bør ikke ventetiden bli for lang for de som måtte ønske å koble sammen en Nokia til et Alpine eller Harman-basert underholdningssystem i bilen.

(Kilde mobil.se)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen