Nokia mest miljøvennlig

Vi kjøper oss stadig nye mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og andre duppeditter. For å gi oss et grønt råd i valget av nytt elektronisk utstyr har Greenpeace funnet ut hvem som er best og verst på miljøbarrometeret.

I rapporten ”Guide to Greener Electronics” rangeres en rekke produsenter av mobiltelefoner og PCer ut i fra hvilke kjemikalier de bruker i produktene og hvordan de håndterer resirkulering og gjenvinning.

Nokia leder
I teten finner vi Nokia, som deler førsteplassen med PC-produsenten Dell. Med i vurderingen er det at de to produsentene ser det som sitt ansvar å ta tilbake produktene sine etter endt livsløp, resirkulerer dem og sørger for gjenbruk.

Ifølge rapporten er Nokia flinkest til å unngå bruk av giftige kjemikalier, og etter 2005 skal alle nye modeller være frie for PVC. Nokia har også iverksatt andre miljøsnille alternativer som skal gjøre alle deres fremtidige mobiltelefoner mer miljøvennlige.

Sony Ericsson får en fjerdeplass på Greenpeaces miljøbarrometer, med Samsung på en femte og LG på en syvende plass.

Dårligst ut blant mobilprodusentene finner vi Motorola, som har stort forbedringspotensiale på flere områder.

Ifølge Greenpeace skal guiden oppdateres hvert kvartal, og alle selskapene har mulighet til å rykke opp og bli stadig grønnere på rangeringslisten.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex, 10GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen