Nokia lanserer bilderadio på GPRS

Av Bjørn Veseth

 

Radio med bilder har til nå vært overlatt lytternes fantasi, men Nokia vil ta et skritt videre. Sammen med radiostasjonen Kiss FM lanserer Nokia en ”visuell” radiomottaker som får sine signaler over det pakkesvitsjete GPRS-nettet til en mobiloperatør som foreløpig ikke er navngitt.

 

Nokia sier at de tror flere radiostasjoner og mobiloperatører vil interessere seg for denne tjenesten, samt at annonsørene vil like mulighetene for personalisert og interaktiv reklame. Reklamen kan knyttes til musikken som spilles, man kan ha ”live” avstemninger og lytterne kan kjøpe plater og konsertbilletter med et par tastetrykk.

 

Men GPRS-radio har uansett store hindringer å overvinne. I alle vestlige land finnes det en rekke reklame- eller lisensfinansierte FM-stasjoner som sender ”gratis” musikkdøgnet rundt. Dessuten går stadig flere rundt med små mp3-spillere som pusher gratis nedlastede musikkfiler rett inn i øret.

 

Radioen, som kalles Nokia 7700, får en overføringshastighet på 200 kbit/s på digitalisert musikk og bilder. For en bruker som lytter (og ser) en halvtime hver dag vil dette koste 120 kroner måneden.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen