Nokia-iPod forsinket

Nokia N91, selskapets nye flaggskip på musikkfronten og finnenes første telefon med harddisk, ser nå ut til å bli ytterligere utsatt. Telefonen ble lansert i april i fjor og skulle egentlig dukke opp i fjor høst. Men allerede før julesalget kunne Nokia konstantere at de ikke ville få musikktelefonen ut før jul, og utsatte den til første kvartal i år.

Og nå er den utsatt igjen. Årsaken til utsettelsen skal, ifølge Reghardware.co.uk, være kompabilitetsproblemer med Windows Digital Rights Management. Dette er samme problem som Nokia oppga som grunn til utsettelsen ifjor høst, og det er overraskende at selskapet ikke er kommet opp med noen løsning til nå.

Nettstedet kan videre melde at Nokia også har gjort en del endringer i telefonens programvare. Opprinnelig skulle det følge med en P2P-klient kalt Symtella, som er en Symbian-basert Gnutella-klient, med N91, men denne er visstnok fjernet. I stedet må fremtidige N91-brukere mest sannsynlig nøye seg med å dele spillelister og lignende via blåtann eller MMS.

N91 ble lansert i Amsterdam i fjor, og skal bli Nokias flaggskip i selskapets nye serie av telefoner optimalisert for musikkbruk under merkenavnet Xpress-music. Men siden N91 nå er utsatt ut første kvartal, ser det ut til at Nokias 3250 etter alt og dømme blir første musikktelefon på markedet med Xpress-musicstempel.

(Kilder: Reghardware)

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen