Nok en operatør forkaster UMA

For det har blitt skrevet mye om mobil IP-telefoni denne uken. NetCom lanserte sin UMA-baserte tjeneste på mandag. Rett etterpå kunne Telenor fortelle at de forkaster denne teknologien fordi den er kortsiktig og at de i stedet går for den SIP-baserte teknologien.

Nå har Talkmore også gått ut og fortalt at de satser på samme teknologi som det Telenor gjør, skriver Teleavisen.

Les også:

- NetCom forundret over Telenor
- Slik er NetComs gratistjeneste
- NetCom forundret over Telenor

Kan ikke samarbeide

Nå skal det nevnes at Telenor har kjøpt opp mobilselskapet, så det er kanskje ikke så veldig overraskende. Det er imidlertid ikke snakk om noe samarbeid mellom Telenor og Talkmore, siden oppkjøpet for øyeblikket vurderes av Konkurransetilsynet.

- I påvente av Konkurransetilsynet er det ingenting som skiller Telenor fra en hvilken som helst annen konkurrent. Og jeg samarbeider ikke med mine konkurrenter, forteller daglig leder i Talkmore, Pål Barth Nilsen, til Teleavisen.

Slag mot Konkurransetilsynet

Talkmore hadde planlagt å lansere sin mobile IP-løsning før sommeren, men har måttet utsette lanseringen i påvente av Konkurransetilsynet. Barth Nilsen hevder den lange behandlingstiden bidrar til redusert konkurranse.

- Vi er tvunget til å ta hensyn til den pågående saksbehandlingen. Det sier seg selv at det ville vært helt feil av oss å plassere våre tekniske løsninger hos NetCom eller Network Norway i dag, når Telenor kan være vår eier om få uker fra nå av, sier Barth Nilsen videre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen