Neo Freerunner ble utsolgt på en uke. (Bilde: Openmoko.com)

Neo Freerunner åpnes enda mer

Utviklerversjonen av Neo 1973. (Klikk for større bilde)
Utviklerversjonen av Neo 1973. (Klikk for større bilde)

Linux-telefonene Neo Freerunner og forgjengeren Neo 1973 er absolutt ikke laget for den jevne mobilbruker.

Med den komplett åpne plattformen Openmoko kan brukeren selv manipulere alt fra funksjoner til grensesnitt. Dette har gjort at telefonene har fått en varm velkomst av tilhengerne av åpen kildekode, og Freerunner ble utsolgt på under en uke etter lanseringen den 4. juli.

Neo 1973 ble også solgt i en versjon med tilhørende verktøykasse, slik at du kunne åpne telefonen og gjøre hva du enn måtte ønske med maskinvaren. Her fulgte det blant annet med et debug-kort. Du får også tak i et tilsvarende kort for Freerunner, men dette selges kun separat.

Offentliggjør tegningene av maskinvaren

Nå tar Openmoko et steg videre, og offentliggjør tegningene for hvordan begge telefonene er konstruert. Dette vil gjøre det lettere for folk å gjøre modifikasjoner i maskinvaren. Tegningene er publisert under den åpne Creative Commons-lisensen, og kan lastes ned fra Openmoko.com.

Dermed er Neo-telefonene på god vei mot målet om å være helt fri for sperrer av noe slag, verken når det kommer til maskinvare eller programvare.

Også i diskusjonsforumet er interessen stor for for Openmoko og Neo-telefonene. I Linux-forumet finner du en 14 siders tråd om Openmoko, og brukere har også mobilisert seg for å bestille inn ti telefoner av gangen, for å få kvantiumsrabatt.

(Kilde: regardhardware.com)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen