Nærmer seg skandinavisk Iphone

Apples populære mobiltelefon, Iphone, lar vente på seg i Norge og resten av Skandinavia. En av grunnene er at det ikke er bare enkelt å få på plass en avtale med Apple. Selskapet er nemlig ute etter en del av inntektene til mobiloperatørene, i bytte mot eksklusivitet.

Nå ser det ut til at Iphone er på vei mot det svenske markedet i hvert fall. Telia har bekreftet ovenfor Veckans Affärer at de er i sluttforhandlinger med Apple, men at de fremdeles ikke er enige om forretningsmodellen.

- Vi diskuterer med Apple, og det er forretningsmodellen som er problemet, sier pressesjef i Telia, Ola Kallemur.

Hva skjer i Norge?
Mange har regnet med at Apple kom til å velge en operatører for det Skandinaviske markedet. Nå kan det derimot tyde på at de velger forskjellig operatør i de enkelte landene. I Norge har ryktene gått mot at Telenor vinner drakampen om Iphone.

- Vi kommenterer ikke rykter i mediene. Fra vår side kan jeg fortelle at vi fortsatt er i dialog med Apple om Iphone, men det er ikke noe nytt å melde om saken fra vår side, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til Mobilen.

Det er ikke utenkelig at de Skandinaviske operatørene sitter litt på gjerdet nå som 3G-versjonen av Iphone nærmer seg. Denne skal ifølge ryktene dukke opp på markedet i løpet av juni.

Selges i Norge
Selv om telefonen ikke offisielt selges i Norge er den fremdeles tilgjengelig i store antall på det sorte markedet. For mange orker ikke å vente på at operatørene skal bli enige med Apple, og velger opplåste modeller i stedet.

Et enkelt søk på Iphone hos Finn.no viser at det ikke er noen manko på alternativer. Flere hundre telefoner er tilgjengelige for salg på denne nettsiden.
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen