Nær dobling i mobilbøter

Hittil i år har Oslo-politiet skrevet ut mer enn 200 flere bøter til sjåfører med håndholdt mobiltelefon enn de hadde på samme tid i fjor, det skriver Aftenposten. Som perler på en snor vinker politiet inn den ene taletrengte bilføreren etter den andre.

Bare i Oslo har politiet hittil i år skrevet ut 545 slike forelegg, mot 308 forelegg på samme tid i fjor. Det viser tall fra Statens innkrevingssentral. Dermed har skravlete Oslo-bilister sørget for mer enn 700 000 kroner til kassa.

Seks bøter på 15 minutter
I Kirkeveien i Oslo tok politiet seks bilførere med mobilen i hånden på bare 15 minutter. Det er mange som blåser i forbudet, og politiet er ifølge Aftenposten slett ikke fornøyde.

- Vi håper det er en forbigående trend. Prisen for å snakke i håndholdt mobil er høy. For dem som blir tatt, hadde det lønnet seg å investere i handsfree, sier politioverbetjent Jan Kristiansen, leder i trafikkorpset i Oslo politidistrikt til avisen.

Det er svært mye større sjanse for å havne i en ulykke dersom du snakker i mobilen mens du kjører bil, og forsikringsselskapet holder tilbake deler av forsikringspremien dersom de finner ut at du snakket i mobilen da ulykken inntraff.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen