Nå lager de skjermer du kan «kjenne»

Kan komme til nettbrett allerede neste år.

Snart skal vi kunne dra fingeren over skjermen til et nettbrett, og kjenne ulike teksturer og underlag ved hjelp av varierende friksjon.

Et steg nærmere virkeligheten

Mange applikasjoner prøver stadig å etterligne virkelige objekter, i håp om at brukeren skal føle seg mer hjemme i grensesnittet. Knapper man trykker på stikker litt ut, og når man trykker på de synker de tilsynelatende inn i skjermen, som om du virkelig trykket på en knapp i virkeligheten.

Men likevel har du aldri gjort noe annet enn å berøre en glassplate, og du vet at du egentlig ikke trykket noen knapp, eller dro fingeren over noe annet enn glass.

Nå har imidlertid teknologiselskapet Senseg tenkt å gjøre noe med akkurat det, og vist frem sitt første nettbrett som lar brukere kjenne ulike teksturer på skjermen.

Ingen bevegelige deler

Teknologien de bruker benytter seg ikke av noen mekaniske komponenter, og skjermen er fortsatt like flat når du beveger fingeren over. Det de imidlertid har gjort er å få skjermen til å produsere varierte grader av friksjon, slik at ulike deler føles annerledes ut enn andre.

Under presentasjonen blir det nevnt en rekke bruksområder, som for eksempel spill hvor du bruker fingeren for å føle deg fram til gjemte skatter, eller applikasjoner du kan bruke uten å se på skjermen - noe som har vært svært etterlengtet etter at nesten alle mobilene på markedet mistet knappene sine.

Kanskje 2012-lansering

Nettbrettet som ble vist frem er fortsatt bare en prototype, men selskapet skal være optimistiske og håper på et ferdig produkt i løpet av neste år. Dette kan imidlertid forlenges til 24 måneder, selv om vi krysser fingrene for førstnevnte.

Under kan du se presentasjonen av nettbrettet.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen