Nå blir HTC-mobilene lynraske

Mobilen nærmer seg stadig PC-kapasiteter. Qualcomm, som blant annet produserer hardware ("innmaten") til HTCs toppmodeller, lanserer et brikkesett (chipset) som støtter prossessorer på opptil én gigahertz, skriver mobil.nu.

Les mer:

- HTCs nye GPS-lekkerbisken
- HTC forbedrer Touch
- HTC Dream

Sitter i populære mobiler

Prossessoren og brikkesettet er en naturlig del av en utvikling der mobiler blir utstyrt med trykkfølsomme skjermer, HSDPA (3,5G/Turbo-3G), og GPS. Alle disse funksjonalitetene krever nemlig en god del prossessorkraft, og derfor kan det fort bli nødvendig med en såpass høy prossessor-frekvens som én Ghz.

Qualcomms litt eldre brikker sitter blant annet i mobiler som HTCs TyTN II, Touch Dual og Touch Cruise. Det nye brikkesettet, som går under navnet Snapdragon, er ennå raskere enn de som befinner seg i dagens toppmodeller.

Det nye brikkesettet støtter altså en rask prossessor, men også HSDPA (Turbo-3G) helt opp til 7,2 megabit per sekund, i tillegg til Bluetooth og Wlan. Snapdragon støtter også flere forskjellige mobil-TV-formater og GPS.

HTC har allerede uttalt at de vil komme med modeller som bruker det nye brikkesettet, men disse mobilene vil først komme ut til neste år. Kanskje vil dette blant annet være en del av HTC Dream, som kan bli den første mobilen med Googles operativsystem Android?
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen