(Bilde: Shutterstock/Edyta Pawlowska )

Nå skal bedriftene vekk fra fasttelefonen

Én bedrift sparer hundretusener på å la de ansatte velge selv.

Det statlige konkurransetilsynet har latt sine hundre ansatte velge det abonnementet som er best for dem, for så å bruke det i jobben. Det sparer tilsynet mellom 650 000 og 700 000 i året på. Samtidig kutter Konkurransetilsynet bruken av fasttelefon nesten til null.

– Det vi har sett er at det er sterkere konkurranse i det private mobil- og bredbåndsmarkedet enn i bedriftsmarkedet, sier administrasjonsdirektør Stig Hauge Bendiksen i Konkurransetilsynet til DN.no.

Stig Hauge Bendiksen i KOnkurransetilsynet lar de ansatte velge selv.
Stig Hauge Bendiksen i Konkurransetilsynet lar de ansatte velge selv.

Ansatte med behov for å bruke mobilen i jobb, får dekket 250 kroner i måneden til telefon, og 380 kroner til privat bredbånd. De ansatte må skrive under på en sikkerhetsavtale hvis de skal bruke og lagre bedriftsintern informasjon på telefonen, for eksempel gjennom bruk av e-post.

Hva er riktig mobilabonnement for deg? Sjekk vår kalkulator her!

Vil ha bedriftene vekk fra fasttelefonen

Telenor påpeker at man ikke får samhandlingsløsninger, som sentralbord og oversikt over hvem som er på jobb, når man lar de ansatte kjøpe privatabonnement.

Telenors Norges-sjef Berit Svendsen, sa nylig til Mobilen.no at bedriftsmarkedet i Norge er for lite lønnsomt. For bare noen dager siden valgte Telenor å tredoble prisen for bruk av fasttelefon. Nå er det billigere å ringe til mobiltelefoner enn til fasttelefoner for Telenors bedriftskunder.

Med stadig færre brukere i et nett som er gammelt og dyrt og vedlikeholde, vil Telenor med dette grepet overtale bedriftene til å kutte ut fasttelefonen og gå over til mobile løsninger. Mange bedrifter bruker fortsatt fasttelefon som hovedløsning.

Les mer: Vil tjene mer på bedriftskundene

Kilde: DN

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen