Intels nye SSD tar i bruk en ny form for minne. (Bilde: Hardware.no/Intel)

Nå krymper Intel SSD-ene

Har lansert en ny serie med helt nytt minne.

Intel har i dag lansert en ny serie med SSD-er rettet mot folk flest. Den nye serien heter Intel SSD 335, og skal være oppfølgeren til 330-serien.

Det som gjør denne SSD-en spesielt spennende er at den har tatt i bruk en ny form for minne. Majoriteten av SSD-ene som har blitt lansert de siste to årene har brukt 25 nm-minne, men Intel har nå gått for en krympet versjon. På innsiden av den nye 335-serien sitter det nemlig minne produsert med 20 nm-teknikken.

Lavere kostnad

Krympet produksjonsteknikk på minnet bidrar til å trekke ned produksjonskostnadene. På kort sikt kan du ikke forvente deg revolusjonerende priser i butikken, men over tid er slike endringer nødvendig for å drive prisene ned.

Ulempen kan imidlertid være at levetiden på minnet går noe ned, fordi det kun tåler en bestemt mengde skrivesykluser. Hvorvidt Intels nye SSD er påvirket av dette kjenner vi ikke stort til, da de ikke har oppgitt noen verdier på dette området.

Samme ytelse som før

Utover det nye minnet, er den nye 335-serien i stor grad den samme som forgjengeren. Kontrolleren i hjertet av lagringsmediet er fra SandForce, som gir SSD-en en sekvensiell skriveytelse på 450 MB/s, og en sekvensiell leseytelse på 500 MB/s.

IOPS-verdiene er oppgitt til 42 000 ved skriving, og 52 000 ved lesing.

Foreløpig blir serien kun lansert som en modell på 240 GB, men flere kapasiteter vil føye seg til i rekken utover nyåret. Modellen er allerede i salg her til lands, og koster 1300 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen