(Bilde: iStockphoto/4177355)

Nå kan du planlegge ditt digitale liv etter døden

Google lanserer snedig funksjon.

Har du noen gang tenkt over hva som vil skje med all den digitale informasjonen du etterlater deg på nettet etter at du dør? Om svaret er nei, ser det nå ut til at Google har kommet deg i forkjøpet.

Nå lanseres nemlig en ny funksjon som lar deg fortelle Google hva som skal gjøres med innholdet du har lagt igjen hos selskapets tjenester, om du skulle forlate denne verden, eller av andre grunner ikke lenger er i stand til å bruke Internett.

Inaktiv kontroll

Funksjonen heter på norsk «inaktiv konto-kontroll» og gir deg en rekke ulike valgmuligheter. Om du ønsker å ta dine digitale eskapader med deg i graven, kan du for eksempel velge at Google simpelthen skal slette alt innholdet etter tre, seks, ni eller tolv måneder med inaktivitet.

Alternativt kan du sørge for å få sendt materiale fra tjenester som YouTube, Gmail, Google+, Drive, Picasa og Blogger til andre betrodde personer, om du ikke ønsker at alt skal gå tapt.

Før Google foretar seg noe som helst, vil brukeren motta en advarsel via tekstmelding på mobiltelefonen og en e-post til en alternativ adresse. Dermed har du altså en siste mulighet til å ombestemme deg, om du fremdeles skulle være i live.

Googles nye funksjon finner du i Google-kontoen din.

Fikk du med deg Googles noe mindre dystre satsing?
Trolig skal selskapet snart lansere to nye musikktjenester »

(Kilde: Google, via Slashgear)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen