(Bilde: Microsoft/Shutterstock)

Nå får du hjelp til å bytte fra Windows XP

Microsoft igangsetter nye tiltak for å folk til å oppgradere.

Alle Windows XP-brukere: Microsoft vil ha dere over på nyere programvare, og det kvikt. Nå har elektronikk- og datagiganten også igangsatt tiltak for å skape fortgang i prosessen med å få dere til å bytte.

Advarsler og oppfordringer

Ganske snart vil du – dersom du er en XP-bruker – kunne se advarsler og oppfordringer poppe opp på PC-skjermen. Microsoft har selv karakterisert det døende operativsystemet som farlig, og advarslene vil derfor fortelle om farene ved å fortsette å bruke det. 

Oppfordringene vil på sin side gi veiledning og informasjon om hvordan man kan oppgradere til en nyere versjon av Windows, som Windows 7 eller Windows 8. I den anledning vil Microsoft tilby Laplink sitt program PCmover Express gratis til alle XP-brukere slik at det skal bli enda enklere å flytte alle filene sine fra én dataverden til en annen. Vanligvis koster denne pakken 39,95 dollar, eller omtrent 250 kroner.

Kutter støtten fra 8. april

Det har lenge vært kjent at Microsoft vil kutte støtten til Windows XP fra og med 8. april i år, og derfor er det både i selskapets, forbrukernes og mange bedrifters interesse å få flest mulig over på nyere programvare.

Når støtten kuttes vil nemlig ingen PC-er med Windows XP få noen nye sikkerhetsoppdateringer, og vil derfor sakte men sikkert bli fyllt opp av bugs, hull, virus og det som verre er. Microsoft kan ikke tvinge noen til å bytte, men dette er utvilsomt sterke oppfordringer fra selskapets side.

Det er slett ikke uproblematisk å kutte støtten:
Kina har erklært at landet står overfor en Windows XP-katastrofe »

(Kilde: Engadget)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen