Mytob herjer fortsatt


Et eksempel på falsk e-postmelding, kilde: sophos.com

Det kommer stadig flere Mytob-ormer som prøve å lure brukere. Ifølge antivirusprodusenten Sophos skal de nyeste variantene bruke nye metoder for å infisere PCer verden rundt.

De ulike Mytob-variantene er nå blant de mest aktive på Internett. Mytob kommer som regel via vedlegg i e-post, men de siste variantene kan infisere PCen hvis brukeren klikker på en lenke i en e-postmelding. De bruker med andre ord samme metode som brukes i phishingforsøk.

Mytob-ormene slår av antivirus og blokkerer sikkerhetsnettsider for brukere med infiserte PCer. De prøver også å lage bakdør i PCene slik at hackere får lettere tilgang til PCen din.

E-postmeldinger som sprer Mytob prøver som regel å lure brukere ved å kamuflere meldingene. Meldingene kan tilsynelatende komme fra en seriøs aktør. Den kan for eksempel være fra en Internettleverandør som melder om et sikkerhetsproblem i forbindelse med kontoen din. Brukere er da bedt om å klikke seg videre til å fikse problemet, men får da istedet et uønsket besøk i PCen.

Kilde: sophos.com

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen