Musikk til kaffen

Å sitte alene på café kan gjerne være litt kjedelig. Nokia vil gjerne gjøre noe med dette, og har derfor utviklet en blåtanntjeneste som lar deg laste ned musikk til mobilen mens du er på café eller i platebutikker.

Tjenesten heter bFree, og er resultatet av et samarbeid mellom Nokia og plateselskapet EMI. BFree prøves nå ut på tre caféer og tre platebutikker i Helsinki i Finland.

Alle som eier en mobiltelefon med støtte for blåtann, kan laste ned bFree-programmet til sin mobiltelefon når de kommer inn i caféen eller platebutikken. Via programmet kan du bla gjennom et utvalg av gratis sanger som du deretter kan laste ned rett til mobilen.

Programmet kommer i to varianter. Den ene varianten er tilpasset telefoner som benytter Symbian som operativsystem. Den andre varianten er for mindre avanserte mobiltelefoner, og bygger på JAVA, noe flesteparten av dagens mobiler støtter.

Hvis tjenesten blir en suksess, vil Nokia og EMI lansere tilbudet til mobilkunder rundt omkring i Europa. I følge Mobil.se er det da imidlertid trolig at du må betale for musikken du laster ned. Det svenske nettstedet skriver også at Nokia også har planer om å lansere bFree via Wi-Fi med tid og stunder.

(Kilder: Mobil, Computerworld)

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen