MSN sensurerer bloggere i Kina

Om du forsøker å bruke ord som "demokrati", "menneskerett", "Taiwan uavhengighet" eller "frihet", får du en beskjed om at Dette objektet skal ikke inneholde forbudt tale, slik som banning. Vær venlig å bruk et annet ord for dette objektet.

At MSN sensurerer kinesiske brukere er en effekt av den strenge lovgivningen i Kina. Innen måneden er over må alle nettsider som skal være tilgjengelig i Kina være registrert med den kinesiske staten. De nettsidene som ikke registrerer seg blir stengt.

Den kinesiske regjeringen har bedt nettsider om å sensurere seg selv, og Microsofts kinesiske portal er et samarbeid med Shanghai Alliance Investment Limited, som får pengestøtte av den kinesiske stat. Mange tror at dette er en viktig grunn til at Microsoft er så tidlig ute med denne typen sensur.

Både Yahoo og Google har lansert nettsider som sensurerer enkelte ord og uttrykk for kinesiske brukere.Disse selskapene har blitt kritisert av blant annet Reporters Without Borders, en fransk organisasjon som setter fokus på menneskeretter.

Kilde: Betanews

Kommentarer (24)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen