Intervju
Tom Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, er mannen som fant opp G-Sync. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Møt mannen som kan ha endret spillopplevelsen din

Nvidia mener de har gjort noe stort med G-Sync.

Hardware.no/London: Da Nvidia for første gang presenterte en teknologi kalt G-Sync for verden forrige uke, begynte det å koke. Nyheten vi publiserte var en av de mest leste den uken, men både i vårt kommentarfelt og i brukerfora utover hele verden ble det klart at det var et stort sug etter mer informasjon. Hva er denne teknologien, hvordan fungerer den, hva vil den fungere med – og er det så fantastisk som Nvidia skal ha det til, at de effektivt har «revolusjonert» hvordan du opplever spillgrafikk?

For å få svar på alle disse spørsmålene, og for å se løsningen med egne øyne, dro vi til London for å snakke med Nvidia og personen som har funnet opp løsningen – Tom Petersen, Nvidias tekniske markedsføringssjef.

– G-Sync er en teknologi som er designet for å gjøre spillopplevelsen bedre. Den synkroniserer skjermkortets tilfeldige bildefrekvens med den konstante frekvensen til skjermen, noe som eliminerer grafikkfeil som «tearing» og «stuttering». På denne måten vil bildet bli jevnt, uansett hvilken FPS skjermkortet spytter ut, forteller Petersen.

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen