Mørke skyer truer Symbian

– Vi kommer til å fortsette med Symbian selv om vi har sagt at vi skal fokusere på Windows Phone 7 (WP7) på smartmobiler. Det sier Nokias informasjonssjef for Skandinavia, Oscar Södergren. Han avviser dermed at Symbian er et døende operativsystem.

– Du kommer til å se at vi lanserer flere modeller med Symbian^3 på i år, og Symbian vil fortsette å eksistere som et lisensprodukt, sier Södergren.

I praksis betyr dette at Nokia vil fortsette å pumpe ut Symbian-mobiler ut hele 2011, men så er det trolig også slutt. Tidlig neste år skal Nokia være klar for å selge Windows-mobiler i stor skala.

S40 på standardmobiler
Nokia kommer imidlertid ikke til å kutte ut plattformen S40, som brukes på selskapets enklere mobiltelefoner. Billige S40-mobiler skal spille en nøkkelrolle i Nokias arbeid med å gi Internett til alle.

Når Nokia sier de vil ha Windows på Smartmobilene og S40 på standardmobilene, så ser det unektelig ut for at Symbian nå står med ett ben i graven og det andre på et bananskall. Det blir spennende å se hvor store markedsandeler Nokia taper på at de resten av året skal forsøke å selge et dødsdømt produkt.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (41)

Forsiden akkurat nå

Til toppen