Spillmusikktv

Mobilunderholdning eksploderer

Kilde: Juniper Research
Kilde: Juniper Research

Noen husker kanskje gode gamle dager, da Snake var det nærmeste du kom underholdning på mobiltelefonen. I dag har telefonene fargeskjermer og 3D-grafikk, musikkspillere, minnekort og støtte for mobil-TV, noe underholdningsbransjen har utnyttet til det fulle.

I 2007 ble det på verdensbasis omsatt underholdningstjenester for 20 milliarder dollar– tilsvarende 109 milliarder norske kroner. Selv om dette ser mye ut, er det ifølge analyseselskapet Juniper Research bare begynnelsen på kjøpefesten.

Selskapet spår nå at den årlige omsetningen for underholdningstjenester vil være tre ganger høyere om fire år. I 2012 tror Juniper det vil selges musikk, spill og annet tidsfordriv for 64 milliarder dollar, tilsvarende 350 millioner kroner.

Mobil-TV øker mest

Inntekter fra Mobil-TV utgjør i dag 1,4 milliarder dollar av den totale underholdningsomsetningen, men etterhvert som flere og flere land får støtte for direktesendt TV vil omsetningen nesten tidobles, og mobil-TV vil gradvis hale innpå de to desidert største pengemaskinene i dagens underholdningsmarked: Musikk og spill.

I fjor håvet innholdstilbyderne inn 9 milliarder dollar på musikktjenester, altså rundt 45 prosent av den totale omsetningen. I 2012 tror Juniper tallet vil ligge på 17,5 milliarder. Mobilspill går også en lysende fremtid i møte. Omsetningen spås å gå fra like under 5 milliarder dolllar til 11,9 milliarder dollar i 2012.

(Kilder: Mobil.se, Juniper Research)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen