Mobiltelefonene fortrenger PDA-ene

PDA-markedet sliter tungt for tiden, blant annet fordi Sony sammen med Ericsson i fellesselskapet SonyEricsson lager telefoner med alle funksjoner du finner i de fleste PDAer. Det samme gjør Nokia, Motorola Qtec og alle andre mobiltelfonprodusenter.

Mobilen tar over
Det ser definitivt ut som folk har lettere for å legge funksjoner til de vante mobiltelefonene sine enn å få de samme funksjonene fra PDAer – som stort sett også kan brukes som mobiltelefoner.

Sonys beslutning gjelder bare salget av PDAer utenfor Japan.

Ifølge BBC news gikk det hardt ut over aksjeprisen til en annen PDA-maker, PalmSource – ned 12 prosent – da nyheten fra Sony ble kjent. PalmSource leverer operativsystemet som blant annet benyttes av Palm – og Sony.

Døp om
PalmSource kommenterer at de har ”respekt” for Sonys avgjørelse, og at selv om PDA-markedet faller, finner programvaren deres veien til stadig flere mobiltelefoner.

Så gjenstår det å se da, hvor lang tid det tar før PDA-produsenter og produsentene av operativsystemer til disse, erklærer seg for mobiltelefonprodusenter og skapere av operativsystemer for mobiltelefoner. Forskjellen er uansett liten, men mobiltelefoner selger, det gjør ikke PDAene.

Forsiden akkurat nå

Til toppen