Mobilt bredbånd har blitt dyrere

Mobilt bredbånd har blitt dyrere og dårligere. Dagensit.no har observert at fri bruk-abonnementene har økt fra 99 til 129 kroner hos Netcom og fra 119 til 149 kroner hos Telenor. Det er opp 30 prosent hos Telenor og 25 prosent hos Netcom.

I tillegg var maksgrensen 5 GB i måneden før hastigheten blir strupet. Nå har Netcom satt ned sin maksgrense til 2 GB, mens Telenor har beholdt sin. 

Enorm pågang

Årsaken til dette er økt bruk, og trolig påfølgende kapasitetsproblemer eller lavere inntekter enn forventet. Stadig flere har lastet ned filmer og strømmet filmer fra for eksempel Youtube. I Telenors nett skal det ha blitt lastet ned 152 000 GB bare i juli måned.

Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet, sier til Dagens Næringsliv at han er skuffet over utviklingen, men innser at operatørene er nødt til å tjene penger på produktet. 

LTE kommer sakte men sikkert

LTE (4G)-nettet til Netcom er som kjent under utbygging. Denne teknologien åpner for bedre kapasitet. Telenor konsentrerer seg imidlertid om å bygge bredere dekning av HSDPA med 7,2 Mbps teoretisk makshastighet, og vil ikke tilby LTE før tidligst i 2011-2012, ifølge teknologidirektør i Telenor, Rolv-Erik Spilling. 

(Kilde: dagensit.no)

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen